Monday, May 17, 2010

Selamat Menghadapi Peperiksaan Fasa IIUcapan selamat menghadapi peperiksaan Fasa ke dua buat semua rakan seperjuangan penuntut ilmu di Bumi Musa 'Alaihis Salam. Semoga kalian semua beroleh kejayaan yang cemerlang di dalam peperiksaan kali ini.

Ambillah kesempatan di bulan peperiksaan ini untuk kita lebih mendekatkan lagi diri kita kepada Allah Subhanahu Wa Taala. Ingatlah bahawasanya kalian membawa amanah yang cukup besar demi kepentingan agama dan ummah. Semoga kita menjadi orang yang beramanah terhadap ilmu. janganlah kita mengatakan sesuatu yang tidak kita lakukan, nescaya kemurkaan Allah yang cukup besar bagi mereka yang berbuat demikian.

“Wahai orang-orang yang beriman, mengapa kamu mengatakan apa yang kamu tidak perbuat? Amat besar kebencian di sisi Allah bahawa kamu mengatakan apa-apa yang tiada kamu kerjakan”. (as-Soff : 2 -3)

Pohonlah restu dari mereka-mereka yang pernah berjasa kepada kita sehingga menjadikan kita sebagai orang yang mulia di sisi agama. Semoga Allah mempermudahkan urusan kalian.

No comments: